Uue Benelli mingi jama

Discussion in 'Help!' started by jossike, Mai 13, 2012.

  1. jossike

    jossike New Member

    8
    0
    0
    Ega ma rolludest suurt midagi ei jaga, aga sai mõned nädalad tagasi ostetud täiesti tutikas Benelli QuatroNove 49x roller 2t 50cc. Sumbutist oli võetud piiraja maha, nagu mulle Veltis öeldi, aga kiirus on ikka maximaalselt 55 km/h. Asi võib ka selles olla, et mul on sissesõit veel tegemata (Mingi 30-40 kilti veel, siis tehtud), aga ma loll, olen masinaga sõitnud koguaeg mingi 40-50 km/h, nii kuis jaksab praegu. Täna, ehk laupäeval, vaevan ma pead, kuna pidin lohistama rolleri kell kahest öösel kella poole neljani koju, sest roller jamab. Juhtus see nii, et sõitsin vähe sajuse ilmaga tuttava juurde, oma 8 kilti, sõitsin umbes 10-15 minutit, sõbranna peal. Siis hakkasin ma tema juurest teisele tuttavale järgi minema, panen masina tööle ilusti kõik särgid värgid, olin sõitnud mingi 200-300 meetrit ja mootor ei hakkanud nagu enam pöörded üles võtma ja hoog läks aina väiksemaks lõpuks suri välja... siis hakkan uuesti starterit andma, vändast lööma, läheb nagu korra tööle, aga sureb kohe välja, nii jaurasin mingi 10-15 minutit sellega, korda ei saanud. Siis ajasin sõbra kuuri ja ootasime paar tundi, proovisime uuesti - mitte midagi, aint valget õrnalt hallikat tossu lööb sumpsist välja. Siis sai seal aga vändast päris korralikult tööle üritatud taguda, jälle, ei midagi. Koju lohistades proovisin starterit uuesti, siis hakkas aku vist jamama, tuled, viled kõik töötavad, aga kui starterit anda siis teeb ikka tühja aku häält. Aga aku on ju mul täiesti tutikas? Neljapäeval oli muidu selle pöörete ja asjadega samamoodi, aga see läks iseenesest kohe üle.
    Nüüd ka küsimused:
    1) Kuidas ma saaksin oma Rolleri tööle jälle?
    2) Kas ma olen midagi väga pekki keeranud sellise paarutamisega sissesõidu ajal?
    3) Kui on 2 taktiline, uus, 50cc roller, kas ta siis ikka liigub 75-80 välja nagu räägitud?
    4) Kas sealt, karpa, (oli vist karpa :D) alt piiraja ära võtmine mõjutab rollerit, konkreetselt?

    Loodan, et saate mind aidata!
    Ette tänades, jossike!
     
  2. Saaremasin

    Saaremasin Active Member

    3,440
    0
    36
    Äkki läks õhufiltrisse vett,võta õhufilter ära ning puhasta ja õlita ära ning proovi uuesti.Õli selle jaoks saad osta esindusest.Samas,kui sul on garantii,siis vii lihtsalt sinna,tehakse korda.
     
  3. jossike

    jossike New Member

    8
    0
    0
    Okei, tänud! Proovin täna, aga kui keegi veel teab milles asi võib olla, andke märku! Aitäh! :)
     
  4. jossike

    jossike New Member

    8
    0
    0
    Õhufiltris mina mingit häda ei leidnud... Aga märkasin väikest voolikut rippumas filtri kõrval. Tähendab see halba?
     
  5. dannukas

    dannukas Active Member

    1,044
    0
    36
    Bensiinivoolik? :D
     
  6. Saaremasin

    Saaremasin Active Member

    3,440
    0
    36
    Õhufilter ma mõtlen,et äkki sadas vihma sisse ja sellepärast,kui sa lasid suure vihmaga ringi.Käivitamisega ikka sama jama?

    Garantiid pole?Lihtsam remonti viia,tehakse korralikumalt,kui sa ise miskit teed,ehk lõhud ära midagi.
     
  7. jossike

    jossike New Member

    8
    0
    0
    Viin garantiisse nuud jep, aga kui kellelgi veel napunaited on, voiks mainida! :)
     
  8. wwatu

    wwatu Member

    753
    0
    16
    nagu sa mainisid, mingi voolik ripub, vaata kas küünal läheb märjaks, kui ei, siis vaata kas vaakum ja bena voolik on ühendatud, kui on, siis vaata ega see õlivoolik pole mis lahti oli, äkki jooksis mootor kokku, sest ei saanud piisavalt õli, äkki karpa paska täis...
     
  9. jott

    jott New Member

    1,489
    0
    0
    Nagu sulle juba eespool mainiti, miks tõmbled foorumis, kui rolleril on garantii? Niikuinii ei tohiks sa praegu ise seal midagi remontida, kui kehtivat garntiid tahad.
    Need uued Benellid on pasad, mis pasad, Benelli ammu 100% hiinlaste firma ja peal on sama mootor, mis CPI-ja Keewayl. Vanasti oli ikka ehe Minarelli, kui firma veel itaallaste omanduses oli. Karpa all ei ole sul mingit piirajat. Piirajaks on sellel kollektor ja väike düüs. Soovi eemaldab piirajad maaletooja-esindus.
     
  10. Velt

    Velt New Member

    5
    0
    0
    Tervitus foorumis külastajad ja jossike. Benelli rollerid on hea koostekvaliteediga ja sõidavad hästi, kaasas on lisaks suurem kollektoritoru ja suurem düüs, tuleks need paigaldada. Samuti on piirajad varjaatoris, tuleks samuti sealt eemaldada. Kiirust tekib ~75km/h. Küll aga ma soovitan siiski meie juures Velt motocentris neid muudatusi ja muid tehnilisi tegemisi teha. Meil on vastav oskus ja kogemus ning tõesti nagu ka mitmed teised siin ütlevad, garantiiajal ei tasugi ise näppida. Me tegeleme heameelga tehniliste probleemidega ise juhul kui neid esineb. Samuti on meil kogemus, et küll on düüsides mustusetükk sees, küll on voolikutes teinekord sodi sees ja seda on esinenud, mis tulenev tihtipeale bensiinipaagi põhjas olevast sodist. Hooldusi tuleks külastada korrapäraselt ja me võime probleemide esinemisel puhastada kogu kütuse süsteemi. Kuna bensiinipaak asub suhteliselt madalal ja korgiaugu ümrusesse võib liiva vms vahel tekkida, siis üks põhjust võib seal ollagi. Samas, kasutaja peaks olema ka ise hoolsam ja heaperemehelikult oma pilliga ringi käima ja enne tankimist(korgi avamist) kaltsu või paberiga korgi ümbruse puhastama. Benelli ei ole sellepäras kehva roller, ma ütleks, et meie tootevalikus parim leid. Benelli kvaliteedi järelvalvet teostavad endiselt itaallased ja Benelli Euroopa esindus on endiselt Itaalias. Koostedetailid hangitakse üle maailma igalt poolt ja komplekteeritakse Hiinas nii nagu on osade Aprilia mudelitega ka. Apriliatel, mida müüme samuti, esineb kahjuks ka pidevalt igasugu häireid. Ja Aprilia varuosi ootame kordades kauem kui teiste markide omi. Benelli osad on kohapeal ja need ei ole kallid. Samuti on saada tuunigosi. Vabandame klientide ees, kes on pidanud Aprilia juppe kaua ootama.
    Lugupidamisega ja jõudu soovides,
    Hanno Velt 56488805
    (Motoringrajasõidu koolitaja)
     
  11. jott

    jott New Member

    1,489
    0
    0
    Küsimus nende piirajate eemaldamisega Teie esinduses. Kui tatt laseb hiljem Teie poolt eemaldatud piirajateta taburetiga 70km/h radarisse, ütleb politseile, et onud Velt Motocenter´is võtsid need maha, sellepärast nii kiiresti sõitsingi. Jama ei või Te endale kaela tõmmata sellega? Või teete lapse vanematega enne põhjalikud lepingud, et hilisemad jamad kõik nende kanda jäävad?
    Mina küll ei julgeks pelgalt 14 aastase lapse soovil piirajaid eemaldada. Läks vähe pikale. Ühesõnaga, kas maaletooja võib eemaldada liiklusesse minevatelt sõidukitelt tehase poolt paigaldatud piirajaid, mille tõttu sõiduk ei lähe enam kategooria alla, milleks ta on toodetud.
     
  12. Z0ne

    Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

    6,380
    1
    38
    Aga kust kohast saab teada, kas inimene läheb pärast piirajate eemaldamist tänavale sõitma, või hoopis ringrajale?
    Samuti, mopeedide ümberehitus on ebaseaduslik, kuid mopeedi korrasoleku eest vastutab omanik, mitte esindus.
     
  13. jott

    jott New Member

    1,489
    0
    0

    Kas ma sinu käest küsisin? Töötad sa antud maaletooja esinduses?
    Omanik vastutab, aga esindus ju piirajad eemaldab? Esindus ju teeb antud juhul korras liikurist mittekorras liikuri. Minu küsimus ju ongi selline, et kas esindus võib seda teha? Ja seda näitab juba küljes olev või mitteolev numbrimärk, et kas asja kasutatakse legaalselt või illegaalselt.
     
  14. -vanaisa-

    -vanaisa- Active Member

    2,735
    0
    36
    Kas ma sinu käest küsisin? Töötad sa antud maaletooja esinduses?
    Omanik vastutab, aga esindus ju piirajad eemaldab? Esindus ju teeb antud juhul korras liikurist mittekorras liikuri. Minu küsimus ju ongi selline, et kas esindus võib seda teha? Ja seda näitab juba küljes olev või mitteolev numbrimärk, et kas asja kasutatakse legaalselt või illegaalselt.[/quote]
    a kes siin üldse sinu arvamust küsis?
     
  15. jott

    jott New Member

    1,489
    0
    0
    a kes siin üldse sinu arvamust küsis?[/quote]


    Lugeda mõistad? Loetust oled suuteline aru saama? Selgelt ju kirjas, et küsisin, mitte ei avaldanud arvamust. Jõudis kohale? Ei?
     
  16. -vanaisa-

    -vanaisa- Active Member

    2,735
    0
    36

    Lugeda mõistad? Loetust oled suuteline aru saama? Selgelt ju kirjas, et küsisin, mitte ei avaldanud arvamust. Jõudis kohale? Ei?[/quote]
    a kes sul palus küsida?
     
  17. jott

    jott New Member

    1,489
    0
    0
    Nojahh, loll on loll.
     
  18. -vanaisa-

    -vanaisa- Active Member

    2,735
    0
    36
    ehk ss sina? suht ja
     
  19. jott

    jott New Member

    1,489
    0
    0
    See, et mina olen loll on ammu teada. Nüüd selgus, et ka sina.
     
  20. -vanaisa-

    -vanaisa- Active Member

    2,735
    0
    36
    hahahaha mida sa ajad? :lol: :lol:
     

Jaga seda lehte