Geelakud

Discussion in 'Soovitused' started by Matrix, Märts 24, 2014.

  1. Matrix

    Matrix Member

    228
    0
    16
    Jou :)

    Siuke värk et ostsin uue aku milleks on geelaku Landport YT4L-BS 12V/4Ah
    (http://www.cn-parts.ee/pood/et/kik-tooted-tbi-jrgi-akud/196-aku-landport-yt4l-bs-12v4ah-4.html)

    Algselt siis laadisin täis ja proovisin.. Tuled / viled kõik jumala mõnus aga elektristarter ei vedanud ringi korralikult.
    Mul on rolleril 70cc Malossi Sport silinder ja ostsin originaal akuga sama AH aku, seega see juba mängib teatud rolli seal.
    Arvasin et mingi praak vms. ,aga nüüd olen asja uurinud ja sain teada et geelakud starteriga käivitamiseks polegi head.

    Geelakud on põrutuskindlad / vibratsioonikindlad, lekkimiskindlad, hooldusvabad (pole vaja mingit vett lisada ja korke maha kiskuda).
    Antud akud millel ma ostsin on punnide asemel peal 1 pikk punnide riba ehksiis kõik korgid on nagu ühes ja kui ära täidad ja peale lööd pole vaja enam maha kiskuda. Oli kirjas et võib paigaldada igasse asendisse. :)

    Kuuris oli valgust vaja siis panin 12V pirni otse akult põlema ja juhtmed läksid korraks ka kokku (särises hirmsasti :D), peale seda panin uuesti laadima ja hakkas laadima 3ampriga (esimest korda hakkas laadima 1.5ampriga), loodan et see viimane tegevus akut ära ei rikkunud..

    Hetkel ütleks et soovitan geelakusid inimesele kes ei kasuta elektristarterit. Usun ja arvan antud googeldatud info kohta ,et geelakud on kõiges muus peale käivitamise paremad tavalistest akudest. :) (Kui arvate et osa minu infost on vale või soovite midagi parandada siis aga palun. :) )
     
  2. Aprilia172

    Aprilia172 Member

    715
    0
    16
    Mina vaidleks vastu sellele et geelakut ei ole hea kasutada starteriga käivitamisel. Terve eelmise suve käivitas isa rollerit starterist ja siia maani töötab laitmatult. Siin võib ka see rolli mängida et sul on 70cc ja nagu olen siit lugenud olen siis ega starter ei jõuagi korralikku 70cc masinat tööle vedada, oleneb loomulikult ka kui hõredaks sul mootor lastud on.
     
  3. Matrix

    Matrix Member

    228
    0
    16
    eelmine aku oli samuti 4AH ja sama suur, aga mitte geelaku, googeldades leidsin mitmest kohast sellist infot et pole käivitamiseks nii head kui tavalised. :)
     
  4. henri115

    henri115 Member

    498
    0
    16
    Geelakut kasutatakse nagu tavalistki, ka käivitamisel pole mingit vahet, küll aga ei tohi geelakut laadida tavalise laadiaga mida teemaalgataja ilmselt tegi, see rikub aku ära ja ei lae akut isegi mitte pool täis, sellepärast ei jõudnud ka käivitada ilmselt.
     
  5. Matrix

    Matrix Member

    228
    0
    16
    no vähemalt pool täis laadis ju.. kuna jõudis starteril paar tiiru vedada. ei koti kah nii väga, roller peab vändast käivituma.
     

Jaga seda lehte