110cc elekter

Discussion in 'Help!' started by baltex, Veebr 18, 2015.

  1. baltex

    baltex New Member

    123
    0
    0
    Loodan, et siin on targemaid kuna ise olen elektri poole pealt kehv.
    Sai hangitud üks pool tõbine 110cc atv starteriga. Probleem selles et sädet pole ning starterit järgi ei võta. Plaan oleks võimalikult palju juhtmeid ja elektroonikat vahelt välja praakida. Jääb ainult kolme astmeline süütelukk, aku. Kas keegi oskaks sellega aidata, et mida ja kui suures ulatuses tohib vahelt välja praakida ja mis kindlasti alles jääks. Veel parem kui keegi selgitaks selle koos arusaadava skeemiga ära.
     
  2. Hans

    Hans Member

    121
    0
    16
    Isiklik kogemus sarnase juhtumiga oli Apriliaga, kui kapremondi esimene ülesanne oli uurida, miks starter ei tööta. Lähemal vaatlusel selgus, et ei olnud midagi, mis töötaks - starter oli ära võetud.

    Ega sel riistapuul killswitchi ei ole? Või tahab pidurit käivitamise hetkel?

    Kui ei ole, kontrolli üle süütelukku minevad ja sealt tulevad juhtmed ja klemmid. Võid alustada süüteluku klemmidelt pinge mõõtmist - kui mitte ühelgi klemmil pinget ei ole, siis on viga enne süütelukku.

    Tegemist VÕIB olla erinevate vigadega aga esialgse hinnangu kohaselt ei ole lihtsalt süüde sees sõltumata süütevõtme asendist.

    Mingi mudelinimi vms on kah kasuks - saaks skeemi otsida. Või äkki on mingi manual, kus on el. skeem?
     
  3. baltex

    baltex New Member

    123
    0
    0
    K2ivutamisel tahab pidurit kuna seal see mikrolyliti. Eelmine omanik oma jutu j2rgi vahetanud syyteluku, syytepooli koos juhtme, piibu ja kyynlaga. Cdi tundub ka uus. Mudeliks on maxus lx110 minu teada, manuali pole. Juhtmeid on lapitud seal juba ise, see p2rast tahangi mitte vaja mineva vahelt v2lja võtta ja lihtne skeem alles j2tta esitule lisamis võimalusega. Laup2evsl tahan masina ette võtta ja uurima hakata.
     
  4. Hans

    Hans Member

    121
    0
    16
    Lapitud juhtmed ongi kõige hullemad, kui sitasti tehtud. Põmst tuleks kõik lapitud kohad üle kontrollida. Kui juhte roostetab kusagilt, siis see rooste liigub mööda juhet edasi ja tuleks remontida pikemalt. Juhtme lappimisel soovitan jootevedelikku ja tina kasutada - näpuvahel keeramine ei jää piisavalt hea tulemus - alati oht, et tuleb lahti ja kontakt on sitem. Isoleerida võiks kas termorüüga või termokahaneva kiirliitega (ei pea jootma aga maksab...).

    Mingi võõra skeemi pealt nägin, et see mikrolüliti oli ühendatud tagatule süsteemi nii, et tagatuli pidi reaalselt põlema, et käivitada... Kuidas sul sellega on? Põleb?

    Vaja läheb ainult mootori elektrisüsteemi. Kõik tuled ja viled saad hiljem panna, voolu otse aku pealt võtta ja lihtsalt tavalüliti vahele panna. Kui fancymat lahendust tahad, saad voolu peale süütelukku võtta - põlevad ainult siis, kui süüde sees.
     
  5. baltex

    baltex New Member

    123
    0
    0
    Kui ma proovisin, akus voolu on, süüde sees, aga mitte midagi, ei põlenud tagatuli ega plõksinud starter.
    Ehk oskad kohe skeemi teha või viidata, kuidas teha. Süütemähis-cdi-süütepool-starter-süütelukk. kuidas nad ühenda ja mis värvi juhe kuhu läheb.
     
  6. baltex

    baltex New Member

    123
    0
    0
    kuna plaan homme masinat torkima hakata, siis üks hea lihtne joonis oleks kõvasti abiks.
     
  7. Hans

    Hans Member

    121
    0
    16
    Mingit täpset pilti ei oska anda aga selline lihtne standard elektrisüsteem näeb välja midagi sellist:

    [​IMG]

    Juhtme värvid on kõigil sõidukitel erinevad niiet parem on võtta kuskilt algus ja vaadata, kuhu läheb.
    Ma ise kahtlustan, et viga võib olla seotud just selle süüteahelaga. Pidurituli peaks töötama, kui süüde sees on. Pidurituli peaks olema otseselt seotud ka käivitusega.
    Pinget tuleks mõõta süüteluku tagant pistikust. Ühel neist juhtmetest peab pidev pinge peal olema. Kui süüte sisse keerad, siis peab vähemalt kahel juhtmel pinge peal olema.
    Takistust võiks mõõta piduriheebli lüliti pistikust - pidurit vajutades peaks takistus minema lõpmatuse pealt nulli.
    Kui need kaks on korras, siis võid pinget mõõta tagatule pistikust. Pidurit vajutades peaks ka sinna pinge tulema, kui süüde sees on.
     
  8. baltex

    baltex New Member

    123
    0
    0
  9. baltex

    baltex New Member

    123
    0
    0
    kas cdi-s peavadki süütelukk(must-valge) ja mootori(must punane) klemmid mõõtes andma lühist? Mida mõõtma peab, et leida miks sädet pole?
     
  10. baltex

    baltex New Member

    123
    0
    0
    kas kuidagi õnnestub ühendada kolme klemmilisele süütelukule 4 juhet?
     

Jaga seda lehte