Minim2gnus, Mazda 626 1.8 Dohc 16v 77kW '94 LUKKU

Discussion in 'Lugejate autod' started by minim2gnus, Jan 7, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. minim2gnus

    minim2gnus Active Member

    4,026
    3
    38
    Re: Minim2gnus, Mazda 626 1.8 Dohc 16v 77kW '94

    Vilistab nii nagu videos kuulda, mõtlen seda roolivõimu rihma vist :lol:
     
  2. minim2gnus

    minim2gnus Active Member

    4,026
    3
    38
    Re: Minim2gnus, Mazda 626 1.8 Dohc 16v 77kW '94

    Pole ammu siia kirjutanud. Vahepeal ühtteist - aega nõudvat teinud. Reedel sai siis alustatud vigade likvideerimisega ning uute otsimistega :lol:

    Kapoti kõlksumine - ilusti paigal nüüd, mõlemalt poolt tasakaalus.
    Tümmi paremini pagassi sättimine - kõll ilusti kinni, võim kõrval ilusti, kaitse pagassi seina küljes.
    Siis sai kakutud tagumised tuled maha, puhastatud seest poolt, puhastatud klemmid ning nähtud, et ostetud uued pirnid valed (Täna ostsin uued, installisin külge)
    Ostetud uus kojamehe lüliti/kangi süsteem osutus valeks - kõik lahti kakutud, roolid ja jutud maas - hetkel uue otsingul.
    Ukse klemmid kõik korda tehtud, et kõikide ustega läheks laetuli avamise korral põlema (Sellega seoses põletatud miljoneid kaitsmeid läbi).
    Kakutud pool armatuuri maha juhi poolt, et kätte saada rooli alt pistikuid jms.
    Vaadatud, miks ei tööta pagassi avades tuli - targemaks ei saanud, pirn korras, andurit vms ei leia üles, mis peaks regullima tule põlema minekut.

    Ja nii edasi, ja nii edasi... Kuni lõpuks oli käes õhtu ja kuna tegemist ikkagist reedega, siis sai lõpetatud viie ajal hommikul - vahepeal käidud Cityalcos ja Raadil sõbra Audiga risti laskmas jnejne...
    Ühesõnaga pidu oli kõva ja auto võiks korda vaikselt saada.

    Pilte asjadest teen siis, kui uuesti kokku hakkan panema, hetkel kõik laiali.

    Stay tuned guys! 8)

    http://www.mazdaklubi.com/foorum/topic20971.html
     
  3. minim2gnus

    minim2gnus Active Member

    4,026
    3
    38
    Re: Minim2gnus, Mazda 626 1.8 Dohc 16v 77kW '94

    Tervist. Pilte taipasin ilmselgelt teha asjadest...

    Nii alustan siis otsast. Kuna kuskilt ei leidnud seda lülitite süsteemi (ÕIGET), siis oli lootus suht kadunud masinaga. Käisin läbi kõik kohad absoluutselt, kõik lammarid Tartu kandis, erinevad autopoed, esinduse jnejnejne... Kuskil polnud asja. Lõpuks leidsin õige asja mingist viimasest nurgatagusest lammarist. Tulin koju, viskasin kõik külge, oppa kojamehed töötavad! :p Vett ei tule eest peale, see selleks. Ladusin kõik kokku rool peale tagasi, armatuur kokku jne... Hoidsin tükk aega kojamehe lülitit enda poole ning lõpuks hakkas vesi vaikselt tulema ja siis juba paremini ning oligi pump lõpuks tühi jääkakast :p Siis sai auto seest puhtaks tehtud ning vaadatud, et oppa, kõik lülitite valgustused jne kõik tööle hakanud tänu sellele, absoluutselt kõik lihtsalt. TUJU OLI JUBA SUPER!
    Kutsusin sõbra endapoole, võtsime kõik veljed alt ära, panime auto pukkidele ning täna käisid veljed rehvivahetuses. Alla läksid Goodyear Ultra Grip 500 naelad 8) Pidamine ikka vanade M+S'idega võrreldes nagu öö ja päev. Siis sai vaadatud üle, miks lähitule pirn, üks parktuli ning tagumised tuled ei taha töötada. Klemmid olid oksudeerunud, pirnid läbi jne... Vahetasin taga kõik pirnid ära ning panin ka tagumise uduka tööle. Lähitule pirni vahetab uuel nädalal ära (VÕIBOLLA tuleb Xenon lähitulle) ning parktule pirn sai juba vahetatud.

    Täna littisin siis kõik kokku, pagassi panin samuti uue tagavararehvi, tungi jne jutud. Peale paari käsakurvi, käis räme kolks. Vaatasin pagassi, subbar oli nahhuj lennanud küllili imekombel (Kuigi asi kaalub pea 50kg) :lol: :roll: Tulin toa juurde, puhastasin kogu pagassi mingist kakast ära ning panin kuidagi asjalikumalt subbari kinni, kuid see kinnitus ei toiminud ning pean ikkagi miskit uut leiutama. Käisin täna kanali peal ka, sumpa selline hõreda võitu peale katti, aga mitte miskit hullu. Karbid korras, pindmine rooste aind kohati ning piduritorud ka kõik korras. Puksid ja asjad tunduvad korras olevat, kuid tagumised pidurid jäävad vist veidi peale, sahiseb natuke aega peale pidurdamist. Muidu toimib hästi kõik. Uuel nädalal vaatab need pisivead ka üle ja läheb ülevaatusele arvatavasti.

    Hetke seisuga vaja veel vahetada esimesed + tagumine kojamees ära, siis vist tagumised klotsid ka ning vaja vahetada mootoriõli + õlifilter ära, mingi tagaklaasi vedeliku taseme andur on ka otsad andnud, ei taha enam ära kustuda. Muidu pill täitsa vinks-vonks. Ahjaa, üritasin mõlki ka välja lükata, aga metall niipalju surnud, et ei jää püsima, laseb mingiaeg ära teha selle :roll:

    Stay tuned! :p
     
  4. minim2gnus

    minim2gnus Active Member

    4,026
    3
    38
    Re: Minim2gnus, Mazda 626 1.8 Dohc 16v 77kW '94

    1816126165 postitus järjest, aga pole hullu naaa, käisin täna Salomes ja ostsin uued Hella esimesed kojamehed + H1 55W halogeen pirni ette. Peale ülevaatust vahetab vist lähitule pirnid Xenoni vastu. Täna kakub tagumised rattad uuesti alt, et vaadata klotside seisu, mida eile kiiruga ja suure sõidusooviga ei taibanud teha :oops: :lol:

    Seniks aga, stay cool and tuned and more awesome stuff.. 8)
     
  5. minim2gnus

    minim2gnus Active Member

    4,026
    3
    38
    Re: Minim2gnus, Mazda 626 1.8 Dohc 16v 77kW '94

    Tervist, kuna täitsa tore teha milj. postitust järjest, siis teeb ühe veel, kunagi muudan kokku üheks, promise :p

    Vahepeal tegelenud masinaga päris korralikult. Sai vaadatud üle, miks uus ostetud pirn siiski ei hakka tööle, leidsin et tule juhtmetes oli segadus, lühis ja klemm oli nahhuj lennanud... Tegin selle korda, sain tuled korralikult kõik tööle. Siis proovisin seda tagaklaasi puhastus vedeliku tuld, mis näitab, et vedelik hakkab otsa saama, ära kustutada, kuid ei saanud pistikut kätte, asi nii kere sees sügaval. Ostsin vahepeal õli ära poolsündi ja jutud ning uue õlifiltri, sest neid vahetatakse nagu ikka koos, vahetasin ära ka jahutusvedeliku, kuna see nägi välja nagu roostevee sarnane toode jne :lol:
    Igatahes täna sai jubeda pohmeliitsusega vahetatud ära täna õlifilter ja õli ning lõhutud käsi ja vaevatud pead, kuna esialgu ei leidnud õlifiltrit ülesse ning peale seda, ei saanud tükk aega vana filtrit maha, sai ka ära pingutatud geneka rihm jms. Õhtul plaanis veel brake cleaneriga tühikäigu mootor ära puhastada ning siis uuel nädalal ülevaatuse tiirule :)

    Piltide pärast ma ei põeks, kuna võetud fb vestlusest :p
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Täna peab veel paar juhet ka ära isoleerima ning võimu kinni panema, seikleb pagassis. Subbar sai kinnitatud, algul lendles see ka ringi 8)

    Seniks aga jou kuttidele ning stay cool :D
     
  6. BeAfro

    BeAfro Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Ürituste korraldaja

    1,770
    12
    38
    Re: Minim2gnus, Mazda 626 1.8 Dohc 16v 77kW '94

    Edu ja jaksu sulle edaspidistes tegemistes ja et sa jälle ei peaks enda ette kirjutama 8) :lol:
     
  7. minim2gnus

    minim2gnus Active Member

    4,026
    3
    38
    Re: Minim2gnus, Mazda 626 1.8 Dohc 16v 77kW '94

    Tänud :)

    Eile sai siis õhtu otsa tegeletud koos kasutajaga Carl1452. Võetud maha tühikäigu mootor, puhastatud korralikult ning möllatud brake cleaneriga, avastatud õhufiltri alt mõnusa koguse "kakat" ning tehtud muud huumorit. Kui klapp oli puhastatud ning pandud kõik kokku, siis ei vajunud enam pöörded üldse alla, vaid olid püsivalt ~2,5k peal. Sai pööratud klapp tühikäigu mootoris uuesti ümber, kuid pöörded jäid siiski umbes 1500 peale. Siis saime aru, et viga hoopis mingis anduris, mis peaks kokku minema, kui gaasi maha lased, küll aga ei surunud gaasi maha lastes seda anduri "klemmi" see gaasijublakas kokku ning seetõttu jäid ka pöörded üles. Kui käega jõuga lükkasid hakkas tööle normilt. Siis sai igatpidi seibide ja mutritega jamatud ning korralikult tööle ikka ei saanud, andurit puhastasime samuti, kuid miskit ei aidanud - ilmselt oli vägijook natukene mõjunud ka ning eilseks see asi sinnapaika jäigi.
    Täna hommikul sai siis uuesti anduriga jebitud ning asi nüüd toimib, kuid anduril kerge "lägg'' sees, sellega seoses tahakski teada selle anduri nime, et uut osta vms :roll: Lisaks sai eile ka vahetatud nii-öelda ära tühikäigu mootori alune tihend aka tehtud uus hermetsist ning ühekihilisest papist, esialgu toimib, kuid kui uue anduri saab, siis vahetab ka tolle ära :p

    http://www.mazdaklubi.com/foorum/topic20992.html

    Piltide pärast jälle ei põeks, aga aimu saab->

    Eelnimetatud andur:
    [​IMG]
    [​IMG]

    Wannabe tuuning:
    [​IMG]
    [​IMG]

    Tühikäigu mootor ise->
    [​IMG]
    Hermets ei tahtnud väga kuivada külmaga ning "tööstusliku" fööni endal pole->
    [​IMG]
    Üllatus, mis filtri alt leidsin->
    [​IMG]
    Vahepeal tekkis garagesse korralik hotbox, mis littis rämedalt ära->
    [​IMG]
    [​IMG]

    Aga jou kutid, pill varsti teedel, siis teeb suur puhastuse ka, kuna asi hetkel väga-väga must 8)

    E: Ahjaa, pagassi tuli ka töötab nüüd, probleem oli nõrgas massis, kuna klemm oli ajapikku oksüdeerunud :p
     
  8. minim2gnus

    minim2gnus Active Member

    4,026
    3
    38
    Re: Minim2gnus, Mazda 626 1.8 Dohc 16v 77kW '94

    Saan homme(?) vist masinale uue anduri ja siis ülevaatusele. Täna sai tehtud välispesu ka asjale ning kiiruga paar müügipilti klõpsatud (Mitte midagi erilist). Homme või nädalalõpul saab asi ka sisepesu.

    Pildid:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Ma ei kujuta ette, miks see asi pildil matt jäi, ilmselt vastu valgust pildistamise tõttu :oops:
    [​IMG]
    [​IMG]

    Jah, nagu eelnevast jutust aru saada, siis jah, asi müügis. Pole ise suurem asi Jaapanlaste vend ning otsin endale uut masinat, millega talvel veidi naljagi teha saaks.

    Vahetuse võimalus:
    BMW (E30 oleks super ning nõus peale maksma, tingimused, et asi on manuaal + bensiin), midagi quattro laadset jne...
    Võib pakkuda ka teisi masinaid. Võrridest jne pole huvitatud.

    Hinda küsin hetke seisuga 550€, kui teen ise ÜV ja kindlustuse siis hinnaks 650€! :p
     
  9. Hans

    Hans Member

    121
    0
    16
    Re: Minim2gnus, Mazda 626 1.8 Dohc 16v 77kW '94

    Puhas auto ikka kordades ilusam. :D

    Lihtsalt soovitus, et võiksid proovida uksepolstri tagant seda mõlki natukenegi sirgemaks lüüa või vajutada. Kui seal värvi servad lahti, siis ära näpi - tulevad tükkidena ära. Kui ligipääs sitt, ei ole mõtet pead vaevama hakata. :D
     
  10. minim2gnus

    minim2gnus Active Member

    4,026
    3
    38
    Re: Minim2gnus, Mazda 626 1.8 Dohc 16v 77kW '94

    Puhas asi ikka ilus ja :p

    Proovisime jäi lainetama, kui miskit alla poleks pannud, aga too hetk polnud võimalust panna miskit ning panime kokku samas olekus. :roll: Täna igatahes tuli sõnum, et uus tühikäigu andur olemas, kuid unustasin smartpostis selle järel käia :roll:
     
  11. minim2gnus

    minim2gnus Active Member

    4,026
    3
    38
    Re: Minim2gnus, Mazda 626 1.8 Dohc 16v 77kW '94

    Lukku, müüdud.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Jaga seda lehte