Minim2gnus, Gilera Runner '01

Discussion in 'Lugejate rollerid' started by minim2gnus, Juuli 29, 2015.

  1. minim2gnus

    minim2gnus Active Member

    4,026
    3
    38
    Tervist kaasmaalased, kuna näpud ei taha püsida üldse nendest rolleritest eemal, sai järjekordselt "viimane" roller ligi võetud. Sain kätte ta üsna hea hinnaga, kuid tegemist on selle eest küll ja pealegi. Nagu esmase vaatlusega selgus on masinaga ainult sõidetud - ehk siis pesust või hooldusest pole jälgegi. Ajaloost tean niipalju, et oli väga pikka aega ühe noormehe käes, kes sõitis temaga kruusakat pidi paar korda aastas mõned kilomeetrid ning siis "kasvas välja" rolleri east ning müüs/andis rolleri oma nooremale sugulasele nelja auto rehvi eest. Viimastel aastatel sai roller siis sõitu ainult kruusakat pidi suvel, sest poiskesel lube polnud ning elab ise Rootsis, ehk Eestis on ainult suvel. Masin ise kunagi arvele võetud ARKis üle-eelmise omaniku poolt, kuid numbrimärk kadunud ning nüüdseks ilmselt ka dokumendid (Hetkel käib nende otsimine täies hoos!). Niipalju tean veel rääkida, et mõlemale küljele odavalt kukutud, ilmselt sõiduoskamatusest kruusakal ning poiss ise nii väike, et jalad ka väga maha ei ulatu, ehk siis plastikud mõlemalt poolt korralikult kribitud, lenks käib raskelt, mõlemad piduriheeblid pooleks kukutud jne. Puudu oli ka sumpa, sest see murdus hiljuti pooleks ja sellepärast masin ka seisma jäi.

    Pilte kah:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Igatahes, eile sai siis kella 17.30-17.45 vahel toodud masin käruga koju, esimese asjana sai survekaga tehtud korralik pesu, mille käigus survekas otsustas osadelt gondlitelt värvi täitsa maha lüüa. Peale pesu sai masinalt kõik plastikud maha võetud ning asutud mootori kallale. Nagu arvatagi võis, pole pesu saanud miskit ning ajapikku ka karpa põhi hakanud bena läbi laskma, seega karpa/õhufiltri ümbrus/kollektor/blokk oli sellise sitakihi all, et ma pole eales nii hullus seisus asja näinud. sai siis vaikselt puhastatud ümbert kõik ära ning võetud järjest lahti, kui karpa sain maha - otsustasin survekaga lasta kakakihi maha, mõeldud-tehtud, laks survekaga karpa poole ja karpa põhja umbes 1cm auk sisse - tore. Tuli kohe ligi Dellorto 12mm Manuaaltoorega karpa ning istutasin ta ka külge. Minnes veelgi rohkem mootori poole, veendusin, et kollektor on oma aja ära elanud ning mikromõrasid täis, kuid mitte ühtegi läbivat mõra - seega sai ajutise lahendusena parandatud hermetsiga kollektor. Sealt edasi sügavamale liikudes leidsin originaal klapilehed, millel ühelt poolt oli üks nurk murdnud, sai seegi välja vahetatud Malossi Carbon lehe vastu. Siis sai vaadatud silinder üle, ilmselt keegi ikka midagi teinud, kuna laagrid tundusid suhteliselt uued ning sama ka kolb. Siis sai ilusti mootori läbipesu tehtud ja muu selline.

    [​IMG]
    [​IMG]

    Eelnevalt oli mootor siis sellise kakakihi all:
    [​IMG]

    Edasi sai siis üldiselt puhastustöödega tegeletud, kuna kõik oli jube must ning puhastamiseks läks ikka jubedalt aega. Siis sai vahetatud välja erinevaid osi, mis nii-kui-nii väsinud olid ajapikku. Tosool ei pidanud ning lahmas kui sisse valada, sai veetud täies pikkuses uus torustik jne, õhufilter sai läbipesu ning hiljem ka õlitatud ja muud sellist. Eile sai alustatud ka gondlitega, mõned said juba värvikihigi selga. Värviks tuleb heleda tooniga matt hall. Enamus gondlid vajavad pahteldust ning klaasriidega möllamist, mida sai ka eile juba tehtud. Hiljem lisan pilte ka nendest. Hetkel muud ei oskagi kirjutada, pikk jutt ka juba, tööd sai tehtud ilma toas kordagi käimata siis umbes kella 18.00-5.00 hommikuni. HETKEL VÕITE PAKKUDA ODAVALT SPORTSUMPAT! Eks järjest selgub, mis saama hakkab masinaga, muidugi avatud ka vahetustele ja ostu pakkumistele 8)

    Stay tuned!
     
  2. holley

    holley Member

    370
    0
    16
    Re: Minim2gnus, Gilera Runner

    Lase varuosadeks, võtaks tagatule ühe kruvi.
    Muidu edu! :)
    Aastarvu ei tea?
     
  3. :SasS:

    :SasS: Member

    315
    7
    18
    Re: Minim2gnus, Gilera Runner

    Hea katse :lol:
     
  4. minim2gnus

    minim2gnus Active Member

    4,026
    3
    38
    Re: Minim2gnus, Gilera Runner

    Varuosadeks ei lähe asi suht 99,9% kindlusega, kuna nüüd juba põhimõtteliselt masin väga heas korras, kuna kõik välja vahetatud. Aastaarvu ei tea hetkel ning ei ole viitsinud VIN-koodi järgi järele ka uurida. :roll:

    Igatahes, eile sai järjekordselt hommikuni garages tuunitud. Gondlid olid oodatust kõvasti kehvemas seisus ja lihvimist, klaasriidega möllamist, pahteldamist jms oli ikka jubedalt palju. Tänase seisuga on jäänud siis teha veel neli plastikut ning siis peaks olema gondlitega kõik valmis. Eile sai käima ka pandud, et õhk välja tuleks jahutussüsteemist, enam-vähem isegi sai välja ja funkama asja. Siis sai varjokaan maha võetud, et kontrollida sealset olukorda. Selgus, et sidur oli vales mõõdus peal vms ning oli koguaeg vastu sidurikella, sellest tuleneski see, et lükata oli üliraske masinat. Igatahes sai sealt kõik laiali kakutud, sisse läks hetkel ülikorralik stock sidur koos tutikate mustade vedrudega, Malossi punane tutikas survekas ning stock tagataldrikud, proovitud sai ka Malossi Overrangesid (Minarelli omasid), mis üllatusena sobisid 1:1le sinna. Siis sai asutud varjo kallale, nagu ka selgus ei olnud ilmselt keegi kunagi seda lahti võtnud ning oli algselt ilmekombel ka kinni roostetanud, selle sai pika jamamise peale lahti, sisse läksid Malossi 5,5g rullikud, kontrollitud sai üle ka veepumba pisike rihm ning varjorihm, mis mõlemad tundusid olevat siiski vahetatud hiljuti, kulumismärke polnud. Sebitud sai ka see starteri junni, mis el. starteri jaoks vajalik on, sellest tulenevalt tuleb ka uuel nädalal uus aku ligi ning masin hakkab käivituma el. starterist. Rohkem pikemat juttu vist ei tee, vaikselt pill areneb. Karpa asjal timmist väljas hetkel, düüs väike, samuti vaja ka tooreklappi või 17,5mm karpat. Endiselt otsin sportsumpat jms, aga jah, pilte ka, jou.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  5. minim2gnus

    minim2gnus Active Member

    4,026
    3
    38
    Re: Minim2gnus, Gilera Runner

    Jätkan monoloogi. Täna sai lihvitud ja pahteldatud ning parandatud veel ja veel, kuniks sai lihvpaber otsa. Selle jama parandab homme ning ostab juurde. Selgus ka positiivne asi, et masina dokumendid leiti - sain kätte, oppa asi polegi kunagi Eestis arvel olnud ning polegi mingit numbrimärki kunagi asjal olnud vaid hoopis Läti dokumentidega masin. Dokumendid pole ka need, mis nad olema peaks, ehk siis vin-koodi ega miskit kirjas ei ole, kirjas ainult, et Gilera ja tempel alla löödud. Eks mingi hetk kui masin komplektne, lähen testima, kas saan ARKis arvele asja. Igatahes, täna sai kõik niipalju tööle pandud, et asi käivitub starterist ning kõik tuled/viled toimivad. Ainult lähitule pirn on läbipõlenud, kuid ka see saab vahetuse. Alla tuleb hetkel stock sumpa jms, aga jah, pöidlad pihku ja keegi võib PSi kirjutada, kui on hiljuti ilma dokkideta masinat arvele võtnud. Kuidas suhtutakse ning mis ettevalmistused olla võiksid? :roll:
     
  6. Hiinarollu

    Hiinarollu Member

    280
    1
    18
    Edu! Üks lemmikmasin on Runner :p
     
  7. holley

    holley Member

    370
    0
    16
    Re: Minim2gnus, Gilera Runner

    Keegi vahepeal jagas Facebooki Eesti Rolleriklubis kirja, millega oli ARK'is käinud ja arvele saanud. Dokke jms polnud.
     
  8. rollikas

    rollikas Bännitud Bännitud

    95
    1
    0
    Jah mul isegi pikdid olemas vist tollest kirjas kuidas saab arvele 8)
     
  9. koonus

    koonus Member

    792
    0
    16
    Seletuskirjaga pidi saama kui arkist küsisin mingi 2nädalat tagasi.
     
  10. minim2gnus

    minim2gnus Active Member

    4,026
    3
    38
    Nii põhimõtteliselt viimane ja kõige kehvemas seisus gondel jäänud teha, ülejäänud kõik värvitud - üks gondel sai ka teist tooni värvi selga, et värvilahendusesse veidi "särtsu" lisada :p Igatahes, sai ostetud karpale toores Wildist, mis osutus valeks ning mitte sobivaks, siis sai ostetud uus aku kahe aastase garantiiga - see tähendab, et masin käivitub nüüd ka el. starterist 8) Kõik tuled viled said pandud toimima nii, et enam miskit vahepeal liigutama ei peaks, kui tööle ei taha hakata jms :p Ühesõnaga, kui viimane gondel parandatud ja värvitud nüüd üks hetk, siis karpa panna timmi -> plastikud külge -> ARKi regama 8) Aga jah keegi võiks jagada mulle ka siis FB'sse seda "arvele võtu õpetust". Samuti, kui kellelgi tungiv soov masinat endale soetada, siis kõik võimalik vastava summa eest, mille ütleks PSi. :p Ahjaa, esimesed tiirud juba ka lõpuks tehtud, seda küll jube suure düüsiga kuid 65 lippas spidomeetrile umbes viiekümne meetriga :p
    Aga jah, eks viskan mingi hetk pilte ka siia 8)
     
  11. minim2gnus

    minim2gnus Active Member

    4,026
    3
    38
    Nii eile sai üritatud timmida, mis küll oluliselt välja ei tulnud, kuna düüse polnud väga. Ehk siis täna sai ostetud teises mõõdus düüse, et asi lõplikult timmi panna, siis sai ostetud veel 1 purk värvi, kuna ei tulnud välja ja üks gondel jäi veel värvida. Ehk siis täna üritan masina lõplikult ära värvida ning kokku laduda, kusagilt vaja veel sebida toores, kuna ostetud toored pole ükski sobinu :roll: Ostetud sai ka veel uus NGK Silicon piip, kuna vana oli läbi ja logises otsas, samuti ka uus piibujuhe. Et ARKi minna on puudu veel üks esimene suunatule klaas, mida keegi pakkunud ka müügiks pole ning mõlemad piduriheelbid murdunud. Seega vaja terveid ARKi jaoks. :p
     
  12. NikolaiR

    NikolaiR New Member

    973
    1
    0
    gilera runner vanema kerega on koige mugavam roller!
    kuldsed käpad mägnus, hea töö :)
     
  13. minim2gnus

    minim2gnus Active Member

    4,026
    3
    38
    Võin sama väita, samuti tagal üks parimaid masinaid just oma kaalujaotuse tõttu 8)
    Igatahes kõik plastikud värvitud, asi lippab suht edukalt, jahtusvedeliku üks voolik vahetatud, kuna hakkas tilkuma ning tosool sisse pandud. Homme panen plastikud peale ning tuleb ka kiire fotoshoot ülevaate saamiseks. Teistele teadmiseks siis Streedi/Ri piduriheelblid ei sobi Gilerale, nimelt nende kinnituskoht jämedam ja teise kujuga.
     
  14. minim2gnus

    minim2gnus Active Member

    4,026
    3
    38
    Pill sõidab liigub, müüki ja vahetusi võite pakkuda PSi. Täpsem info Facebookis.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     

Jaga seda lehte