Hamsuni Baotian BT49QT-28B, 2008.

Discussion in 'Lugejate rollerid' started by hamsun, Jan 29, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. hamsun

    hamsun Member

    69
    0
    6
    A13 ja A 20 sarnased. :lol:
     
  2. BeAfro

    BeAfro Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Ürituste korraldaja

    1,770
    12
    38
    Düüsiga saad üleüldiselt muuta segu, nõela astmega 1/4, 2/4 gaasi.
     
  3. hamsun

    hamsun Member

    69
    0
    6
    Tänud, kuigi astmete määratluse lause jäi pisut segaseks. Aste 1-4 ja 2-4...? :oops:
     
  4. hamsun

    hamsun Member

    69
    0
    6
    Täna sai karpa tõsisemalt ette võetud. Kuna küünal oli juba enne kahtlane, siis külge läks pisut kuumem DENSO. Paari tunni möödudes ilus kena pruunikas küünal. Nõel A13, maximaalselt madalal, düüs 75. Praktiliselt ei suitse. Võrreldes olnud auruveduriga nagu öö ja päev. Demonteerisime ka mootoribloki kaane. Palju mustust ja seisukord nagu niruvõitu. Huvitav, kuidas sellise rihmaga veel üle 70km-h kiirust sai arendada... Lähiajal vahetusse sidur, variaator.
    Ei tea, kas uut silindrikomplekti(samuti 50cc kuid Malossi vist) tasub praegu panna või mitte...
     
  5. :SasS:

    :SasS: Member

    315
    7
    18
    Omast kogemusest oskan öelda, et kui juba tegema hakkad ja uued asjad olemas, siis tee kõik korraga ära.
     
  6. hamsun

    hamsun Member

    69
    0
    6
    Tundub loogiline. Uus väntvõll ka olemas. See siis ka... Poisid eriti õlinäpud ei ole... Pole vänta võrril enne vahetanud...D! :oops:
     
  7. BeAfro

    BeAfro Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Ürituste korraldaja

    1,770
    12
    38
    See motoforce vänt on nagu b-varuosa originaalist, kui ta just mingi racing või evolution pole. Kannatab sama pööret ja ega see 50cc malossi sport ka kõrgemat pööret väga ei tooda, kui see originaal silinder, lihtsalt kanalid veidi laiemad ja läheb paremini pöörde ja tagab parema liikumise. Aga vario ja siduri soovitan ära vahetada, kui sa seda veel teinud pole, ning selle malossi spordi peale keerata. :p
    Kui regullitav sidur, siis sellega saab kohalt mineku päris äkiliseks timmida.
     
  8. hamsun

    hamsun Member

    69
    0
    6
    Tänud vastuse eest. Igati kasulik ja informatiivne. Nii me teemegi. :p
     
  9. hamsun

    hamsun Member

    69
    0
    6
    Kindlasti on siin seda küsimust juba nämmutatud küllaga aga valge survekas ja siduris pakkuda punased ja sinised vedrud...D!!! Kummad valida? :roll:
     
  10. Trave01

    Trave01 Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Ürituste korraldaja

    847
    86
    28
    Sinised vedrud on pehmemad kui punased, stockile kas sinised või kollased
     
  11. hamsun

    hamsun Member

    69
    0
    6
    Tänud!
     
  12. hamsun

    hamsun Member

    69
    0
    6
    Täna näpud päris õlised... Uus variaator, sees 3x4g ja 3x5.5g rullikud... originaalid olid 3.8grammi. Ja siduri paigaldamisega nägime vaeva... Paganama mutter ei tulnud võlli otsast lahti mis kogu kupatust koos hoiab... Igavene maadlemine... Poistel sai kõrini külmas garaaziz jamamisest. Ise ei jätnud jonni... Sidurikell tuli jäigalt fikseerida, et mutrit kuidagigi liigutada saaks... MacGyverdamine... Tõmmitsatega konstrui koos torudega ja lahti ta sai! Aitas küll...
    Muidugi üks anomaali ka... Kui variaatoril rihma peal ei ole ja käivitad masinat siis kukuvad pöörded järsku 9000 peal nulli... Ju mingi kaitse, et masinat kotti ei lase või??? :eek:
     
  13. BeAfro

    BeAfro Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Ürituste korraldaja

    1,770
    12
    38
    Eks see on see jamamine kui suruõhku pole. Suruõhuga seda probleemi pole, aga muidu parem viis on panna kuuskant sinna mutri nurga pihta ja lüüa jäigalt haamriga pihta et liikuma hakkaks, samas võid panna haamri velje vahele ka :D
     
  14. hamsun

    hamsun Member

    69
    0
    6
    IRW! :lol: Kõigepealt proovisingi haamriga... Aga nüüd korras. See anomaalia on veel küsimärgiga???
     
  15. hamsun

    hamsun Member

    69
    0
    6
    Tere. Sai täna pisut näperdatud. Uus sidur ja uus malossi rihm peal kuid Motoforce variaator ei kontakteerunud rolluga eriti.... Küll sai pandud nii 4g-5.5g rullikud aga ikkagi hakkas vedu toimuma väga kõrgete pöörete juures... Paremaks läks kui vario-originaal kaan peale sai. Motoforce kaan ei seadistunud. Võimalik, et minul-poistel miskit kahesilma vahel... Eriti tegi nõutuks mingi lai seib komplektis...D!!! Ega siis midagi, lähitulevikus uus silinder(Malossi), mis pidi teadupärast paar hobust juurde lisama... Aga see jahe ja niiske ilm pole küll kahetaktiliste lemmik...! :D
     
  16. Z0ne

    Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

    6,380
    1
    38
    Lai seib mahub variaatoripuksi otsa? Kui jah, siis on tegu piirajaga. Ja vedu kõrgete pöörete juures mõtled et alles siis haakus sidur või sõites olid pöörded koguaeg kõrged?
    Variaatorid on erinevad, endal ühel masinal stock variaatoriga oli ideaalne 4.7gr, teise tuuning variaatoriga tahtis 5.6gr.
     
  17. hamsun

    hamsun Member

    69
    0
    6
    Jep. Lai seib mahub variaatori puksi otsa. Selge. PIIRAJA. Sidur haakus kuskil 5000/6000 juures alles, selle uue sportvariaatoriga. Praegu jätsin stocki koos 3.8g rullikutega. Siduris valge survekas ja sinised sidurivedrud... Meelitasime masina kõrematele pööretele, mängisin sõrmedega õhuava juures, siis hakkas 9000-10000 kanti ka minema... vast karpal veel timmimist vaja või... Igatahes kui hakkad WOW siis keegi nagu niidab pöörded 8000 kandis maha... Homme proovime veel düüsidega mängida ja nõelaga, et enne uue silindrikomplekti pealepanekut karpa enamvähem tiksuks...
    Aga tänud infi eest taas!!!
     
  18. Z0ne

    Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

    6,380
    1
    38
    Sidur nii hilja haakus, siis vaata üle et rihm oleks vana variaatoriga eest võimalikult all, ning tagant võimalikult üleval. Muul juhul on rolleril nö "suurem käik" sees ning sidur pöörleb palju kiiremini juba, mis sest et mootori pöörded madalamad.
    Kui õhku piirates toimib paremini, on segu lahja ning vajab suuremat düüsi. Uue silindriga(kui on suurem kubatuur) pead kindlalt ka suurema düüsi panema, kuna mootor ahmib rohkem õhku.
     
  19. hamsun

    hamsun Member

    69
    0
    6
    Kena. Uus silinder tuleb sama kubatuuriga kuid sport variant. Täna proovime düüsidega mängida... Vaatab mis saab. See rolluga asjatamine tekitas endal juba varajase huvi oma tsikkel ka üle vaadata... ;)
     
  20. hamsun

    hamsun Member

    69
    0
    6
    Täna. Võtsime eelkirjutaja sõnu kuulda ja rikastasime segu, muutes alguses vaid nõela kõrgust. Ja working nice. Praegune set 75 peadüüsiga, 13A nõelaga, mis maks. kõrgel. Pisut tossab kuid pöörded head. Ja panin ikkagi selle uue variaatori, rullikute kogumass 21grammi. Siduris valge survekas ja sinised vedrud. Hakkas toimima! Tõmme Aprilia koopia kohta hea... Panin munakoore pähe ja proovisin sulalumesel teel rolleriskeletiga kiiruse ka ära... Üle 78 ei riskinud lasta aga oli tunne, et tuleks veel... Päris arvestatav. ;)
    Homme camexisse kolvirõngaid ostma kuna eelmisel omanikul jäid need kahesilmavahele... :D
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Jaga seda lehte