sectori audi a6 c4 avant quattro 1995

Discussion in 'Lugejate autod' started by sector, Märts 20, 2015.

  1. sector

    sector Member

    427
    8
    18
    Nonii. Käivitamis probleemid lahendatud, sellest pikemalt homme või ülehomme. Samuti pihustiotsad käes ja homme lähevad vahetusse, samuti eelsüütekad kontrollitakse ära ja ka kompressioon. Oeh, kuidas ma kardan seda krdi komp testi :D No üldse ei taha neid tulemusi teada. Selline 50/50 tunne on. Äkki on hõre...äkki on mootor hea tervise juures...äkki...äkki...Ühesõnaga üritan positiivne olla ja loodan, et saan homme ka auto kätte. Auto käes, siis teen pikema postituse ka mujale ja samuti ka siia. :D Hoidke pöialt!!! :D
     
    Janar. and Mürk01 like this.
  2. sector

    sector Member

    427
    8
    18
    Vahepeal toimunust siis veidike jutukest.

    Nii, käima läks mingi -5ga ilusti. Aku sai täis laetud ja ketrab kiiremini küll, et ehk polegi starter kutu. :D Eelsüütekate kaitse oli pooleks, sinna sai uus pandud. Samuti saabusid 0.280 pihustiotsad, tänud freeserile!

    Auto läks siis tegemisse mõned päevad tagasi:
    Kompressiooni mõõtmine
    Eelsüütekate kontroll, vajadusel vahetus
    Pihustiotsade vahetus ja stend

    Tuju on mega hetkel. Kompressioon oli 28-30. Eelsüütekad ei olnud lõpuni välja keeratud ja üks oli lühises. Sellepärast lõi ka kaitsme läbi. Olid nad pooleldi oma elu ära ka juba elanud. Uued boschid said sisse. Pihustiotsad vahetatud. Tahm on ränk. :D Algul käivitus päris kaua jne. Selgus, et süüde jube hiline ja kütus täiesti maha keeratud. Kütus sai siis hetkel 3.5 peale keeratud ja süüde sai ka paika. Nüüd käib poolest pöördest ja liigub chipiga võrreldes kõvasti paremini. Ja pidevalt talda andes on öö taga loomulikult. Järgmisena siis K24 ja siis seadesse.
    Ustega oli samuti naljakas lugu, tegin nad seest lahti ja mure lahendatud. Võibolla oli siis mõni tross külmunud või miskit...Igaljuhul sellega ka korras. Sumpaotsad tuleb samuti alla keerata, sest auto tagument ikka süsimust. :D Kuigi ei tahaks küll neid otsasid eriti maha keerata....Talve sai samuti nauditud siin mõnda aega ja kolmanda käigu tõmbega viskas silikooni sisselaske küljest ära. Klamber oli otsad andnud, sinna sai siis kordades tugevam ja laiem klamber pandud. Nüüd vast sellega ka korras. :)

    Veidike pildimaterjali ka:
    Esimene kaitse.(vahetasin ära ja auto kätte sain siis olevat teine ka läinud)
    [​IMG]
    Talverõõme nautimas :D
    [​IMG]
    [​IMG]
    Süüte ja kütuse paika panek
    [​IMG]
    Ja hetkel torust välja tulev aur :D
    [​IMG]
     
  3. sector

    sector Member

    427
    8
    18
    ÜLE PIKA AJA, olen ma tagasi. :D
    Kuna nii pikk tekst, siis tegin audiklubi postitusest copy paste järjekordselt.

    -------------------------------

    Hei!

    Pole päris pikalt juba midagi siia kirjutanud. Niisiis on mul kohati häid uudiseid ja ka halbu.
    Alustame siis algusest.
    Eraelus oli probleeme ja läks üsna kehvasti tol hetkel. Juba kuu aega tuli ülepäeviti mingi uus üllatus. Kas siis haigus või miskit muud. Päev peale terveks saamist, mõtlesin, et lähen autoga üle pika aja ringi sõitma. Ilus pakane, mõnus vaikne ja lumine ilm. Õhtupoolikul sai siis sõbraga räägitud - mõeldud, tehtud. Lähme jäärajale. Jäärajale jõudes oli tuju laes ja kõik nii nagu peab. Rada oli eelmise aastaga võrreldes kõvasti muudetud. Kitsam, kaldale lähemal, pikem ja kurvilisem. Ütlesin veel sõbrale, et seal kaldapoolsemas osas ei hakka paarutama, et võtame rahulikult. Ei suutnud ennast ikkagi tagasi hoida. Vajutasin pedaali, lund viskas üle auto, kiirus oli üsna arvestatav ja auto 90 kraadise nurga all. Juhiaknast hästi enam välja ei näinud, kuna see oli lume tõttu ära tuisanud, vaatasin piilari tagant välja ja ups, kallas tuleb ligemale. Pidur põhja, proovisin veel 3 korda tagurpidikäiku ragistada. Ei miskit. Paar sekundit vaikust ja plaks. Kaldasse ma "driftisingi". Õnneks endaga midagi ei juhtunud ja kõik ok. Sõber vaatab siis ringi: "kuule, üks aken sassis...", vaatab korra veel:"teine ka!"
    Mõnus, süda sees käis ja tunne oli üsna masendav. Sõitsime siis mandrile ära, et vigastused üle vaadata. Astusin siis välja ja 2 külgmist akent kildudeks. Mõned mõlgid, kriimud, siit sealt värvi maas, piilarikatted kriime täis, akna ümber olevad liistud omadega läbi, tagumine nurgatuli tükkideks, katusereeling kriime täis ja pool kõver jne. Ühesõnaga kokkuvõttes ei midagi hullu tegelikult. Enne kallast kuskilgi 1m jäi auto seisma tänu mingitele tugevamatele okstele, mis siis tekitasidki kahjustused. Pärast muidugi sai mõeldud, et oi kui oleks nii ja naa teinud, aga tagant järgi on kõik targad. Igaljuhul aega tagasi kerida ei saa ja mis tehtud, see tehtud. Rahadega üsna kitsas seis, mõtlesin siis kuidas see masin nüüd jälle liikvele saada. Siinkohal suured tänud kasutajale Petu, kellelt sain siis 2 tagumist klaasi ja nurgatule.

    Panen veidike pildimaterjali ka jutu vahele.
    Pildi pealt tundub kõvasti valgem, kuid tegelikult oli üsna pime.
    [​IMG]
    Vigastused:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Üks klaas sai liis lastud vahetada ja ukse oma vahetasin ise:
    [​IMG]
    Poolteist kuud depressiooni läbi elatud ja masin jälle liikvel.
    [​IMG]
    [​IMG]

    Tagurpidikäigu tuled ei põlenud juba väga pikka aega, samuti tagumine udutuli, mis senini on müsteerium, voolu peale ei tule, juhtmed korras....Aga tagurpidikäigu tuli ei põlenud käigukasti küljes oleva lüliti pärast. See sai siis uue vastu vahetatud ja kõik timm. Samuti lekkis pidurivedelikku päris ohtralt, sinna said samuti uued tihendid ja sai ka see korda.
    [​IMG]
    Tagurpidikäigu tuledesse said siis ledid pandud, tänud kasutajale mariusv ledide eest!
    [​IMG]

    Väljas juba päris ilusad ilmad...hmm, võiks suvekad alla panna.
    Talvekatele viimane tsau öeldud
    [​IMG]
    ja tere taas, suvekad.
    [​IMG]
    Ühel kapslil siis oli paar kõrva puru ja see metall rõngas oli nibin nabin seal kuidagi kinni. Mõtlesin, et eelmine aasta püsis ilusti, vast püsib see aasta ka - vale, ei püsinud. Kuhugi minema ta lendas, sõitsin tee läbi, kuid ei leidnud. Nüüdseks siis uus juba tellitud, peaks jõudma selle nädala lõpuks.
    [​IMG]

    Sain siis kasutaja kuno666 käest 10vt kolde ja wg. Kolle vajas tsipa keevitust ja seda ta ka sai.
    [​IMG]

    Kuna vanad kleepsud sai maha kakutud ja uued olid naljapärast juba tellitud, sai need külge pandud. (maitse asi, kellele meeldib, kellele mitte, minusilmis päris okei ja lihtsalt toob huumorit argipäeva).
    [​IMG]
    [​IMG]
    Sai auto üle pika aja ära ka pestud, mis muidugi avaldas rooste.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  4. sector

    sector Member

    427
    8
    18
    Järgmine etapp siis. Poodi, K24 ehituse jaoks asju tellima.
    [​IMG]
    14.04.2017 sai siis ehitus algust ja auto sõitis juba 15.04.2017 öösel. Valmistas alguses päris palju pettumust, kuna ei vastanud minu ootustele. Tundus nagu liigub edasi halvemini kui originaal turboga. Järgneval päeval sai siis uuritud ja mõeldud milles võib viga olla. Kuna sõitmise ajal oli alguses kõik okei ja hiljem hakkas selline katkendlik susin ja auto jõnksutas. Selge, rõhuleke. Sai siis laiali hakatud vaikselt kakkuma, ja joppamise peale tõmbas sõber sisselaske silikooni ja see tuli lihtsalt otsast ära. Klamber oli lahti. See sai kinni pandud ja kõik kokku ja kohe proovitiirule. Vunts 500 peal ja megahea olla. Pettumus oli automaatselt kadunud ja olin autoga väga rahul. Kõik oli täpselt nii nagu ma ette kujutasin. Sai siis paar korda vajutatud ja "pshhh", cooleri küljest lendas rõhuvoolik lahti. Said uued ja tugevad klambrid pandud ja nüüd kõik tip-top.

    Enne ehitust, teadsin, et klapikambrikaane tihend ka lekib ja mitte vähe. Sellepärast piltide peal algselt kõik õline ongi. :D Aga see sai kõik puhastatud.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Välja- ja sisselaske kollektorite poldid jne tulid kõik ilusti lahti, näha oli muidugi, et neid varem lahti polnud võetud.

    10vt kolde sobitamine
    [​IMG]

    Downpipe flants sai siis uus keevitatud ja wastegate'ile sai screamer tehtud.
    Algselt siis screamer selline.
    [/img]https://www.upload.ee/image/6917429/20170415_223514.jpg[/img]
    See tahmas marudalt sumpat, seega sai sirgeks lõigatud.
    [​IMG]

    Samuti sai tehtud ka õli ja filtrite vahetus.

    Mõned videod ka siis K24jast.
    Esimene käivitus:

    Kerge ülevaade vms

    Ja väikene tõmbe ja screameri heli video


    Lõpp hea, kõik hea. Edasised plaanid siis, polü diffripuksid, auto ülevärvimine(rooste ja mõlkide eemaldus jne. Uksed ja tagumine luuk tahavad vahetust, jääraja õnnetuse tagajärjel tekkinud mõlgid ja tagumiste tulede ümber rooste ja mõlgid. Uued uksed ja tagaluuk olemas). Samuti tahaks ka uut softi ja autot veel madalamaks saada. Loodetavasti suudan suve jooksul selle raha kokku ajada, et see aasta kõik need asjad ära teha.

    Suured tänud kasutajale Siim89 flantside ja tihendite eest, kasutajale kuno666 juppide ja laialdase info eest ja suured suured tänud heale sõbrale Martinile, kes aitas siis selle K24 ehituse teoks teha!

    Stay tuned
    sector

    Tegin kahes postituses, kuna foorum ei luba korraga üle 20 pildi ülesse laadida.
     
  5. sector

    sector Member

    427
    8
    18
    roima update | audiklubi copypaste, like always

    Tervitus.

    Vahepeal üht-teist juhtunud ka. Hakkas siis mingiaeg rõhuga probleem tekkima. Peale maanteesõitu üle 0.6bar ei ehitanud, varasema 1.1bar asemel. Vaatasin torustiku üle. Lekkeid pole...Sai siis hakatud proovima sõbraga, et mis viga võib olla. N75 pimedaks, map pimedaks jne. Küll sai kõike proovitud ja lõpuks mapi pimedaks tegemisega hakkas asi toimima ja puhus miskit 1.9-2bar. Paar päeva sai nii sõidetud ja siis hakkas langema...1.5 jne. Kuni siis 1barini. No kuskil peab leke olema, mis muud?! Torustik uuesti üle...kõik korras. Kolded said üle vaadatud ja rõhutest tehtud, ikka korras...Müstika. Seejärel sai wastegate'i kaanele auk puuritud ja polt sisse. Et saaks rõhku reguleerida. Toimis ilusti aga üle 1.4bar siiski ei suutnud puhuda. Sai siis mingi 0.9bar peale keeratud ja nii sõidetud mõnda aega, kuna viskas lõpuks üle. Uuesti lekke test - tulemus, intercooler surnud ja lekib mõnusalt. See sai siis uus(kasutatud) võetud ja neljapäeval külge pandud. Maha kakkudes muidugi selgus, et stangetala üks kinnitus mingitmoodi puru. Tore. Stange eest, cooler vahetatud - testima! Kõik perfektne. Lekkeid pole, hea meel. Nüüd siis auto paar päeva ilma stangeta ringi seilanud. Tuleb see tala korda teha ja stange ette tagasi panna.
    Sellega korras, järgmine probleem. Käigukasti padi kaheks tükiks. Selge, uus ligi ja lammutama jälle. Sai siis vanal üks polt ära murtud ja kätte ma ta sain. Uus polt ja uus padi asemele ja sellega kõik korras jälle.
    Järgmine probleem siis, ees, keerates miski plõksub ja kolksub. Alguses ei pööranud nagu väga tähelepanu ja mõtlesin, et sügisel said just kõik uued jupid, et mis nüüd?! Vaatasin esimesi rehve, sisemised ääred kadunud. Selle mure lahendusjärgu saab teada peale neljandat juulit(läheb sildade kontrolli).
    Vahepeal surid ka esimesed kabariidid ära. Juhhei, mis järgmiseks.
    Mis muud, klapikambrikaane tihend lekib, seekord aga eest otsast, mitte tagumise poole pealt.

    Tõmbab vaikselt juba motivatsiooni alla küll, kui pidevalt mingi probleem ja 3tkm sõitnud rehvid juba siledad. Vähemalt liigub üsna mõistlikult edasi 1.9bar peal. :D Seegi hea, aga minu õnne juures kauaks sedagi jätkub.
    Eks see suvi siis vaikselt kogun raha ja üritan järjest arendada ja ehitada teda, seni kuni jälle mulle plaksu vastu nägu lööb ja alguses tagasi olen. :D
    Roosteuss on ka ustel ja tagumisel luugil maru jubedalt kallal. Loodetavasti saab see aasta auto üle värvitud koos korralike paneelidega.
    Muidu sõidab, sidurdab ja pidurdab - VEEL.

    Eks siis ootan, mis see C4 mulle järgmises peatükis pakub. :D

    Ahjaa, kõik cooleri torustiku ja sisselaske torustiku klambrid said ka tugevate vastu vahetatud, kuna need nõrgemad kippusid lekkimist soodustama.
    Muidugi üks hea asi ka - kliima sai ära täidetud.

    Veidi pildimaterjali ka, kuni järgmise korrani!

    Klambrite vahetus :D
    [​IMG]
    [​IMG]
    Kliima täitmine:
    [​IMG]
    Uus kasti padi:
    [​IMG]
    Vana padi :D
    [​IMG]
    Vana intercooler:
    [​IMG]
    Uus kasutatud cooler:
    [​IMG]

    Ja hetkel siis selline:
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  6. sector

    sector Member

    427
    8
    18
    AC copypaste nagu ikka. Ma tean, see auto on surm. :D


    Tervist...

    Kirjutan siis veidi pikemalt ja veidi tumedamates toonides. Motivatsioon on langenud tohutult ja hetkel üsna nõutu - mida edasi teha?

    Esiteks siis vigu on ikka tohutult. Mainin ka mõned ära:
    *Kliima lekib(ilmselt radikas)
    *Esimene klaas on oma aja ära elanud ja ootaks vahetust
    *antenn ei tee oma tööd ja miskipärast uus juhe talle veetud, enamasti ühtegi sagedust kuskil ei leia, peale suuremate linnade.
    *klapikambrikaan lekib(jälle!)
    *esimesed uksed on väga jubedalt ära vajunud, juhiuks ei taha aegajalt üldse kinni minna.
    *paljud puksid surnud, tänu millele sööb ka esimesi rehve(jälle!)
    *tagumine udukas ei toimeta, miskipärast ei tule voolu peale
    *keskluku süsteem ei toimeta samuti korralikult, juhiuksest paneb ainult juhiukse kinni-lahti, kõrvalistuja poolelt aga paneb kõik kinni-lahti. Samuti süüteluku jaoks üks võti ja uste jaoks teine, mis on vaikselt juba ära tüüdanud. Samuti ka juhiukse aken käib vastupidi, kui vajutad kinni, tuleb lahti jne.
    *Katuseluuk teeb krõginaid ja tuleb poolviltu lahti, samuti ka tihend pooleks ja oma aja ära elanud(EI LEKI VEEL!)
    Järgmiseks siis rooste, rooste ja veelkord rooste. Panen siia ka pika pildirea nii roostest kui ka paljudest defektidest:
    Esimene stange, keegi tagurdas 2 nädalat peale S nina ette saamist sisse ja võttis ka stangevõre kaasa.
    [​IMG]
    Kapotil muidugi kriime ka, aga nendest ei hakanud pilti tegema
    [​IMG]
    Niisiis karbid, tugevad ja ei roosteta, kuid on mõne hea löögi saanud ja on kortsu löönud...Samuti tagumistel osadel tehase tungraua kohad kadunud.
    Juhipoolne karp
    [​IMG]
    Kundepoolne karp
    [​IMG]
    [​IMG]
    Siis kui ilma stangeta sõitsin mõnda aega, sõi ka juhipoolse esimese logari ära.
    [​IMG]
    Oma enda lollus
    [​IMG]
    [​IMG]
    Mõlgikene juhipoolsel tagumisel tiival
    [​IMG]
    Juhipoolsed piilarikatted - peale oma lollust.
    [​IMG]
    [​IMG]
    Juhipoolne A piilar miskipärast krõbiseb...
    [​IMG]
    Üks rehvidest ees siis, juhipoolne, kundepoolne kõvasti paremas seisus.
    [​IMG]
    Tagumise osa rooste seisukord siis:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Tagumise stange ja kere vahel on ka miskipärast selline pragu...
    [​IMG]
    Tagumise stange seisukord, eelmine oli halvemas seisus. Ja tagastangel kõvasti rohkem defekte, ei hakanud lihtsalt kõigist pilte tegema.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  7. sector

    sector Member

    427
    8
    18
    Järjekorras järgmised - tagumised tiivad
    Juhipoolne
    [​IMG]
    Kundepoolne
    [​IMG]
    Kõige hullemad - UKSED!
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Juhiukse lukk ja link ka katkised. See juhtus talvel, kui ukse kinni tõmbasin ja pärast sellise vaatepildi avastasin.
    [​IMG]
    Nüüd siis hiljutise probleemi kallale. Veljel murdus kodar pooleks. Löökauku ega midagi saanud pole minu käes. Aga varasemalt oli kodara tagant keevitatud ja üsna jubedalt. Kahjuks sellest meistriteosest pilti ei teinud. Velje keevitaja ütles, et väga seda velge võtta ei taha, kuna enamikel juhtudel pidavat teisest kohast katki minema. Aga võttis ikka, muidugi ilma garantiita.
    [​IMG]
    Auto hetke seisukord siis:
    [​IMG]

    Defekte leiaks kindlasti veel palju, mainisin ja pildistasin lihtsalt suuremad nendest.

    Kuna see auto hakkab vaikselt juba depressiooni tekitama, siis ei teagi mis ta saatus on. Kas lähebki siis juppideks või...
    Ehk on viga minus ja see auto lihtsalt ei sobi mulle või on antud eksemplar oma aja lihtsalt ära elanud. Ma ka ei tea.
    Igaljuhul, kui suudan otsusele jõuda, annan kindlasti märku, mis temast edasi saab.
     
  8. sector

    sector Member

    427
    8
    18
    Hei.

    Auto tulevik oli siis ammu otsustatud juba, et läheb ülevärvi.
    Sai siis lammutama hakatatud ja täielikult pulkadeks võetud.
    Plaan oli siis selline, et ette oleks läinud uus esiklaas, vana toon maha, uus tooniring, uued reelingud, tagatuled oleks lihvimisse läinud, sumpa ringi teha, et enam tagaotsa ära ei tahmataks, uued puksid, lagi mustaks, klaasist katuseluuk jne jne. Ühesõnaga täielik taastamine.

    Visioon oli siis miskit sellist:
    [​IMG]
    [​IMG]

    Sai siis ka juppe ostetud:
    *Korralik 4 toimiva lukuga ja 3 võtmega komplekt
    *Korralik üksik 18" gen I avus
    *Sõbral sai Tomei Duraconi järgi 70mm käigukangi nupp lastud teha(tänud Martin!)
    *-55mm madaldusvedrud sai ostetud
    *mustad katusereelingud
    *uued tüüblid usteliistudele
    *hinged said täieliku taastamise, bronkspuksid jne.
    *väikese diiliga sai ülenahatatud S rool sebitud
    Peaaegu oleks ostnud ka klaasist katuseluugi, külgmised akende ümber käivad kroomliistud jpm.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]


    Sai siis lammutama hakatud ja sujus üsna hästi ja kaua aega ei võtnud kui vaatepilt oli selline:
    Esimene asi oli doonori pealt korralike uste maha võtmine ja täielikult pulkadeks tegemine
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  9. sector

    sector Member

    427
    8
    18
    Sai siis treilaga tegemisse viidud ja teise käruga sai kõik jupid toodud, tagaluuk spoila ja quattro klaasiga, stanged jne.
    Rooste kohapealt oli vaatepilt selline:
    [​IMG]
    [​IMG]
    Ja sõber siis lihvis natuke ja tundus, et tuleb ilus plekk alt välja, tuju oli hea.
    [​IMG]

    Stange, esimesed tiivad ja uksed siis krunditud:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Paraku on nende asjadega minupuhul nii, et kui midagi läheb natukenegi hästi, siis tuleb täielik löök otse näkku. Miski lihtsalt ei saa ega tohi hästi minna ja kui lähebki, siis see on lühiajaline petekas, et ise ka seda uskuma hakkaks.
    Igaljuhul tuli eile siis päeval kõne, kus sain teada, et kere on ikkagi nutune.
    Juhipoolne tagumine rattakoobas, mis tundus korralik, osutuks täielikuks sõelapõhjaks, samuti stangetagune plekk, tiivakaar ja tagatule ümbrused on 50/50 ja kuigi karbid tugevad, siis tänu sellele, et koopasse auk tuli, oli ka karpides näha roostet. Ja see oli juhipool, mis TUNDUS kõvasti korralikum kui kundepool, mida polnud mõtet enam peale seda uudist tegema hakatagi.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Ma ei tea kas viga on minus ja lihtsalt ei sobi selle autoga kokku või ei tea mis teema on. Aga selline mulje jäänud on. Igaljuhul auto saatus on siis see, et läheb ära kaalule. Ei tea kas tuleb uus C4 või ei, aga suure tõenäosusega teen margimuutuse.
    Kohati on nagu kergendus ka, et lõpuks on siis selle auto saatus otsustatud ja ei pea muretsema enam, et mis edasi.
    Tänud kõigile kes teemat jälgisid ja võib arhiivi lükata.
     
  10. Katana lc

    Katana lc Member

    125
    5
    18
    Kas masin läks kaalule või kellegile rallikaks? Oleks huvi ostust kui ei lähe.
     
  11. sector

    sector Member

    427
    8
    18
    Pole veel kuhugi liikunud. Mingiaeg kakun pulkadeks ja kere läheb kaalule. Komplektsena mõttetu müüa, ei saa mingit selle eest. Ja müüdava hinnaga ei tahaks teda keegi, arvestades mis raipega tegu on.
     
    Katana lc likes this.

Jaga seda lehte