500km Sissesõit, jah või ei ?!?

Discussion in 'Jutud' started by tehscooter, Sept 20, 2008.

  1. aprill27

    aprill27 New Member

    1,254
    0
    0
    Samamoodi ütlesid mulle ka kõik vennad motoremist et ple vaja ajada sellist iba et mingi 300km sissesõita jne.Kindlam on vb algul natuke vaiksemalt sõita (Või siis jmh kohapeal käia lasta)see töötab kolvirõngad sisse.

    Muidu mitu km see sul vastu pidas ka?
    Muidu mul endal varsti 2000km sõidetud.sisse sõitu tegin vst mingi 200km kuid kui masin algul motoremis paranduses oli siis nad mitu korda ikka peenestasid seal :D.Ning kompra on langenud natuke vähem kui 1 ühiku.
     
  2. tehscooter

    tehscooter New Member

    630
    0
    0
    Mul pidas umbes 1,5k vastu aga siis läks ka ainult sellepärast pekki, et väntvõllilaager jooksis silkusse laiali, ainult 1 küljel olid kriimud, teiselt küljelt oli näha, et silku oli pmst nagu tutikas alles, üldse kriime polnud ja komp ei olnud ka langenud.
     
  3. Henz

    Henz New Member

    1,477
    0
    0
    Võib vist lukku panna, Vastuseid erinavaid ja olemas.
     
  4. tehscooter

    tehscooter New Member

    630
    0
    0
    Ei pea ju teemat lukku panema, las ta jääda lahti, kellegil äkki veel mingi imeversioon, et hõõrub käega silindrit ja siis lükkab kolvi sisse :D
     
  5. RagnarA

    RagnarA New Member

    738
    0
    0
    Küsin veel käbe ära. Sel juhul 70cc malm silindri puhul ka savi, kohapeal 20min maha jahutus 20min maha jahutus ja siis mingi esimesed 50-100km rahulikult sõida mitte gaas põhjas jne vahepeal mõni kiirendus(gaaspõhjas) ja siis kui see läbi siis peeneks?

    Edit: see oli siis küsimus!
     
  6. Henz

    Henz New Member

    1,477
    0
    0
    Se kohapeal käimine ja jahutamine käib ainult nende silindrite kohta mis kestavad sitaks vähe;) mhrist näiteks;) ja nad kõik on alud;)
     
  7. sontaford

    sontaford New Member

    39
    0
    0
    Sissesõidu kohta veel ise tegin 1000km nii et väga ei rikkunud mootorit hoidsin pöördeid madalal ja hetkel hakkab 6000 ette tulema ja mootoril pole peale paari korra õli midagi vahetatud:D
     
  8. tehscooter

    tehscooter New Member

    630
    0
    0

    Jah, aga pikka maad pole muidugi täisgaasiga üldse kasulik sõita, kolmveerandiga vms normaalne maantepeal lasta, et kui tipp 100 gps siis mingi 85-90 peaks maanteel laskma, muidu see sissesõit sind ei aita ja lased ikkaläbi silku.
     
  9. RagnarA

    RagnarA New Member

    738
    0
    0
    selge, üldiselt ma ikka hoian masinat jah ja sõidan kolmveerand gaasiga.. täis gaasiga sõidan väga vähe. ma mõtlesin selle peeneks laskmise all rohkem seda et kohapealt kiirendused jne.
     
  10. efkz

    efkz Member

    162
    0
    16
    Oleneb ka masinatest ,
    Yahama , Aprilia , ostetud erladi silkud , need peavad nagunii paremini vastu jne,

    Aga mingi nõrgemaga ei julgeks elusees ilma sissesõiduta nagu täis gaasiga sõita jne,

    Endal oli roller ostes 380km , nii , et sõitsin mõnusalt , kuni sõber matsu pani ja nüüd rolleri kallal 2 kuud nokitsenud , juppe oodanud.
     
  11. UNJ0YER

    UNJ0YER New Member

    11
    0
    0
    Lõpetasin äsja oma TGB R50X sissesõidu pärast seda kui ta nüüd korra kokku jooksis ja kõik ära vahetati :D

    Esimesed kuni 100 tegi sõber...üsna raske käega sõber ka aga loodan et tegi nii nagu ütles ja ei lasknud üle 50ne kiirust.
    Sealt edasi tegin ise kuni 300ni hoidsin 55 tuuris ning sealt edasi juba võtsin tibi peale ( umbes 55-60 Kg ) ja lasin ka 55 tuuris 100 kiltsa ning pärast seda panime rolleritripile (mina+tibi+magamiskotid+telk+seljakott xD ) ja sõitsime kodust välja kui 400 oli ees. kokku sõitsime tiba üle 100km ja terve tee lasin 55-60 vahepeal proovisin tippu ka aga ei julgenud üle 75 lasta.
    Ülesmäge ja vastu tuult lasin natuke gaasi järgi ja täisgaasiga ei sõitnud pea üldse. Koguaeg mingi veerandi või poolepeal hoidsin kiirust.

    Nüüd on 500 ees...lasen 600ni veel rahulikult 60ga, siis teen oma svammfiltri puhtaks ja panen kummi põlema, vaatame mis saab :D



    Päikest
    *Joy*
     
  12. vunka

    vunka New Member

    1,013
    1
    0
    Mõttetu, kindlasti EI.
    Ideaalne sissesõit oleks minu meelest nii.
    Paned rolleri käima, lased mingi 10 minti käia.. Lähed teed tiiru, timmid segu ära paika(tiir muidugi nii et gaasi põhja veits) Siis kui segu õigeks saadud, sõidad mingi paar päeva rahulikult(madalamate pööretega!, asi ei olene üldse kiirusest) Näiteks minu Runner kiirusel 60km/h veel puterdab, ehk siis nagu ei ole oma ideaalse pööretevahemikus, saate aru küll mida mõtlen, see on a'la kui hoiad elu veits gaasi all(stocki puhul sõidad megaaeglaselt, selline puterdamine)
     
    syllu24 likes this.
  13. FFB

    FFB New Member

    1,392
    0
    0
    vale jutt täiesti !! kui kohapeal käib siis tahmab esiteks mootorit ja õhkjahutusel pole intensiivsust, ning silindril pole õige töötemperatuur. Tallinna camexis öeldi mulle kohe ära et sellist pulli öära tee pane käima las mingi minut käima hakka sõitma, vahepeal kiirenda jne. !
    kellel kküsimusi helistagu 56880884 (tallinna camex)
     
  14. aprill27

    aprill27 New Member

    1,254
    0
    0
    See on vale !! ning ka see on vale mis eelmine kirjutas...Sissesõidu teed nii korralikult ära et...

    1.Segad õli nii et paned 5 l kohta 250ml õli võid ka rohkem panna aga siis on juba suht raiskamine...
    2.Lased 10 min kohapeal käia.Lased täiesti maha jahtuda ning nii teed 3 korda.Sellest piisab.See tahmab muidugi ära kuid 1 sõiduajal see tahm kaob.
    3.Sõidad mingi 50 km vms aeglasemalt ning siis võid hakkata juba pmst peenestama.Selle 500 km sa töötad juba mootori resursi pmst ära.Mul tuttav tegi täpselt nii sissesõidu ära nagu ma kirjutasin ning spitt näitab juba 8000 km.Silkuks on malossi sport 70cc
     
  15. Antu

    Antu New Member

    254
    0
    0
    5l kohta 250ml õli? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
     
  16. aprill27

    aprill27 New Member

    1,254
    0
    0
    naera kui tahad aga esimesed 100km on hea sõita sellise kogusega.Asi kusjuures ei tossa ültse väga hullult ning midagi piiks ka ei keera.Mina igatahes tegin esimesed 100km nii.Ning ültsegi ei soovita jumalaeest mitte kellegil segada õli 1/50...1/45 või 1/40 on normaalne
     
  17. rallitaja

    rallitaja New Member

    3,139
    0
    0
    Aga kas te seda ka teate et sissesõitu saab ka tahhomeetri järgi teha ja erinevalt mootorist on lood nii et esimese 300-500 km jooksul ei tohi mootorit üle teatud pöörete üldse käia lasta? Sissesõidus on ülitähtis et rõngad sobituda jõuaksid, nii et 200 km on hädavajalik. Kui rõngad sobitunud, siis kolvi ja silindri vahel õlikile ka parem juba, kuna tuli ei hävita seda. Ja liiga kuumaks ei tohi mootorit ajada, st. suurt koormust ei tohi rakendada.
    Seda ka et see mõneks minutiks koha peal käimine tsüklitena ja iga tsükli vahel täielik mahajahtumine on siiski vajalik, et kolvist jääkpinget kaoksid. Kui kohe peale first starti kuuma hakkad andma, siis pole mingi ime et mootor kaua ei kesta.
    Iseenesest mõistetav, et malm- ja nikasiilpüttide sissesõidutehnika on erinev, kuna nikasiilsilinder sööb kolbi palju kiiremini. Aega saan ja VIITSIN (see kõige tähtsam!!!) võin mingi üksikasjaliku õpetuse kokku kompunnida sissesõidust.

    Muide, vist oli A. Graham Bell see, kes sissesõidu viisidest ja selle vajalikkusest oma raamatus kirjutas, soovitan kõigile lugeda. ;)
     

Jaga seda lehte